10.6.2020

Vartiointialan työehtosopimusneuvottelut 2020

Vartiointialan neuvottelut ovat edelleen umpikujassa, koska työnantajapuoli pitää uppiniskaisesti kiinni kohtuuttomista vaatimuksistaan.  Toiminnassa on selvää kyykyttämisen makua ja viime yönä tilanteeseen reagoitiinkin ulosmarsseilla Avarn Securityn VR:n toimeksiannossa. Kentän turhautuminen on tässä tilanteessa täysin ymmärrettävää, eikä olisi tavaton ihme jos vastaavia tuenosoituksia neuvottelijoille tulisi jatkossakin. Jokaisen vartiointialalla työskentelevän on tässä tilanteessa hyvä muistaa kaksi asiaa:

  1. Työntekijäosapuoli lähti neuvotteluihin hakemaan vain sitä mitä muutkin ammattiryhmät ovat saaneet. Tämä ei työnantajaosapuolelle riitä.
  2. Jokainen vartiointialalla työskentelevä henkilö on samassa veneessä. Työehtojen heikennykset tai parannukset ovat yhtä riippuvaisia kentästä kuin neuvottelupöydässä istuvista henkilöistä. Yhdessä rintamassa saamme parhaat tulokset!

Työntekijäpuoli on edelleen valmis neuvottelemaan ratkaisun saamiseksi tähän pattitilanteeseen. Niin kauan kuin tuo tahtotila ei löydy pöydän toiselta puolelta, tilanne jatkuu arvaamattomana.

Voimia ja lujuutta vaikeaan tilanteeseen!