8.4.2022

Vartiointialan työehtosopimusneuvotteluista

Vartiointiala on ollut sopimuksettomassa tilassa huhtikuun alusta alkaen. Työehtosopimusneuvottelut aloitettiin maaliskuun alussa ja hyvin äkkiä työntekijäpuolelle selvisi, että kierroksesta ei tulisi helppo. Turvallisuusalan ja PAMin vaatimukset työntekijöiden palkan parantamiseksi ja työn tekemisen erityispiirteiden huomioimiseksi palkkauksessa valuivat kuin vesi hanhen selästä.

Hyvin pian oli nähtävillä, että työnantajaleiri on jakautunut kahtia. Suurin yksittäinen työnantaja Securitas on toiminut jatkuvasti neuvotteluiden jarruna. Palta puolestaan harjoittaa sellaista työmarkkinamatematiikkaa, josta ei ota selkoa edes professorit. Maltilliset, raamien mukaiset yleiskorotukset ja sairaalavartioinnin nostaminen nelostasolle palkkauksessa saa Paltassa aikaan 9% kustannusvaikutuksen…

Joka tapauksessa olemme valitettavasti päätyneet tilanteeseen, jossa yksi yritys toimii selkeästi koko alan kehityksen jarruna. Tästä syystä lakkovaroitus annetaan koskemaan Securitaksen toimintoja. PAM maksaa lakkoavustusta jäsenille ja toivomme kaikki, että turvallisuusalalla työskentelevät ammattilaiset nousevat taistelemaan parempien työehtojen puolesta.

Ne eivät nimittäin tule hopeatarjottimella, vaan ne on otettava ihan itse.

Nyt on näytön paikka!!